I am very new, please be nice

edited October 2020 in Machines

*** Before I even ask about my issues, if anyone has any 'Getting Started' resources they know of please reply with a link (Thank you)

  1. I'm not sure if this is normal or there is an easy workaround I dont know yet, but Ive tried all the active machines and my nmap's keep saying that the boxs are down.

    I have ovpn running and even activated one of them but I still cant ping it? Adding -Pn produces a .nmap with "1000 scanned ports are filtered" what can I do with this information?

  2. I keep seeing in tutorials people navigating to the machine's IP as url's (http://10.10.10.6) and it often provides useful info. When I do this, it doesn't load anything?

    Atm im following Ippsec's tutorials which are great, but I keep getting hung up at basic things like this. What am I doing wrong?

Comments

  • edited October 2020

    https://app.hackthebox.eu/getting-started
    https://www.hackthebox.eu/home/htb/access

    You need to mount your vpn in order to access those machines.
    First link will probably answer all your questions :)

  • @Ventti said:

    *** Before I even ask about my issues, if anyone has any 'Getting Started' resources they know of please reply with a link (Thank you)

    Hi and welcome.

    It might be worth going through the Starting Point boxes as they have a lot more hand-holding than the main boxes.

    1. I'm not sure if this is normal or there is an easy workaround I dont know yet, but Ive tried all the active machines and my nmap's keep saying that the boxs are down.

    >

    I have ovpn running and even activated one of them but I still cant ping it? Adding -Pn produces a .nmap with "1000 scanned ports are filtered" what can I do with this information?
    

    There is something wrong with your connection. If you are a vip user, you need to activate the boxes and it can take a minute or two for them to become responsive.

    If you aren't a VIP user, its likely to be a VPN issue. Check the connectivity page and see if the system thinks you are connected.

    1. I keep seeing in tutorials people navigating to the machine's IP as url's (http://10.10.10.6) and it often provides useful info. When I do this, it doesn't load anything?

      Atm im following Ippsec's tutorials which are great, but I keep getting hung up at basic things like this. What am I doing wrong?

    It all seems to revolve around the VPN. Check that.

    TazWake

    Note: https://www.nohello.com/

    Happy to help people but PLEASE explain your problem in as much detail as possible! If you say vague things like "It's not working", I cant help. This isn't Twitter so my DMs are always open.

  • @slot said:

    You need to mount your vpn in order to access those machines.
    First link will probably answer all your questions :)

    Hi slot, I was able to connect my VPN okay before, but now I get a segfault when I try to run sudo openvpn Ventti.ovpn?

    Logcat:

    Wed Oct 28 16:24:48 2020 OpenVPN 2.4.9 x86_64-pc-linux-gnu [SSL (OpenSSL)] [LZO] [LZ4] [EPOLL] [PKCS11] [MH/PKTINFO] [AEAD] built on Apr 21 2020.
    Wed Oct 28 16:24:48 2020 library versions: OpenSSL 1.1.1g 21 Apr 2020, LZO 2.10
    Segmentation fault

  • Hi, may I know how to reset the stating point machine?

Sign In to comment.